21. helmikuuta 2013

Leivotaan

Tänään aattelin leipoo pupuille taas keksejä/leivoksia, miksikäs niitä nyt haluaakin kutsua. Ensi kuussa nimittäin saadaan juhlia molempien likkojen syntymäpäiviä!! Peppi täyttää toinen päivä maaliskuuta 3-vuotta, ja Nuppu täyttää 14.maaliskuuta 2-vuotta! Nopeesti tuo aika on mennyt, tai Nupun kohdalla se tuntuu siltä :D Ihan kuin me oltas vasta viime kesänä se meille haettu :)

Mutta, joo otin teille taas kuvia, mun leivontaprosessista ja jos jotakuta kiinnostaa tää resepti, niin tässä taas selostan että mitä kuvassa tapahtuu :)

Eli ensiksi muussasin haarualla puolikkaan päärynän ja sitten raastoin mukaan yhden ison porkkanan. Joukkoon laitoin yhden purkillisen mango, banaani pilttiä tuomaan kosteutta ja makuja.
Sitten kaadoin mukaan ½ dl luomukauraa ja ½ dl pellettejä.

sekoitus...

2 dl ruisjauhoja ja 2 rkl ruoka (oliivi/rypsi) öljyä turkin kiillon parantamiseksi. VINK!-> Jos kanisi tai koirasi turkki hilseilee, lorauta ruoan joukkoon ruokalusikallinen ruokaöljyä :)

Huolellinen sekoitus ja sitten vaan oman mielen mukaisesti pellille.


Itse tein 9 kpl isoja, nyt lähenevien synttäreitten kunniaksi :)
Uunin laitoin aluksi 200.asteeseen 10 min. Sitten laskin sen 100.asteeseen, kiertoilmalla, luukku raolleen, jotta kuivuvat. Siinä pidin noin tunnin. <-- puolessa välissä käänsin keksit, jotta kuivuisivat pohjastakin.
Ja voilaa, kypsyneet, valmiit keksi leivokset kaneille :)
"Reseptiä" voi muokata mieleisekseen vaikka kuinka monella eri tavalla :) Itsekkin oon jo tehnyt vaikka mitä versioita. Omenaa, Porkkanaa, Kesäkurpitsaa.. ja päälle oon ripotellu noita pellettejä ja tuoretta persiljiaa koristeekisi ja joskus myös laittanut pikkasen hunajaa tohon päälle :)
... Oikeestaan näihin joi laittaa mitä vain kanikelposta .... eikus vaan soveltamaan! :)

1 kommentti: